Vols menjar a Terrablava? Truca'ns! 934 126 372
ca es en

Aliments de primavera: no podràs viure sense ells

Avui comença la primavera i amb ella els seus aliments més característics. És l’estació més esperada i desitjada per excel·lència en la qual deixem el fred enrere per donar pas al sol i les flors.

Com diu la coneguda dita, la primavera la sang altera. Què és el que té la primavera que ens provoca aquest estat de felicitat? Doncs que és l’estació en la qual les flors floreixen i els carrers s’omplen de color. Però el que més ens beneficia són els aliments propis d’aquesta temporada.

Els aliments estrella de la primavera són, sens dubte, les fruites i les verdures. Deixem la carn d’olla enrere i ens llancem a les amanides acolorides i als smoothies. El nostre cos nota aquest canvi en l’alimentació i això provoca una explosió de nutrients que ens fa estar més enèrgics i feliços.

Per portar una alimentació healthy és imprescindible aprofitar els aliments de temporada. Ja que els aliments en la seva època de temporada contenen el seu màxim sabor i nutrients. A més, els podem comprar a un menor preu a causa de la pujada d’oferta. Per aquest motiu, a Terrablava, bufet lliure amb menjar, sempre adaptem les nostres receptes segons la temporada en què estiguem.

Per tot això i més, avui us ajudem a fer la llista de la compra durant aquests mesos de primavera. Pren nota de les fruites i verdures que et poden faltar aquesta primavera!

Fruites de primavera

  • Maduixes, maduixes i gerds: Les maduixes seran les teves millors aliades aquesta primavera. Són molt baixes en calories (37 calories per cada 100 grams), estan compostes per un 85% d’aigua i són una font de vitamina C.
  • Nespres: Cal aprofitar-los al màxim perquè la seva temporada només és d’abril a juny i són especialment rics en potassi i provitamina a, indispensable pel manteniment de la vista i la pell.
  • Albercocs: Igual que les nespres, són rics en potassi i, pel seu color ataronjat, sabem que contenen carotenoides, que es convertiran en vitamina A.
  • Prunes: Són una font de fibra reguladora del trànsit intestinal, són riques en potassi i contenen uns pigments anomenats antocians que tenen un alt poder antioxidant i antisèptic.
  • Nabius: Els nabius són una fruita molt recomanable perquè és rica en fibra, potassi i vitamina C. A més, causa del seu color morat, conté uns pigments antioxidants que tenen poder antisèptic i, per això, prevenen les infeccions urinàries.
  • Alvocat: L’alvocat és un dels fruits més complets i saludables a causa dels seus innombrables beneficis. La seva propietat més coneguda és que contenen greixos bons, concretament àcids grassos monoinsaturats, que ajuden a regular el colesterol en sang. A més, contenen vitamines A, C, D i K, ens ajuden a retardar l’envelliment perquè són rics en vitamina E, tenen cura del nostre sistema cardiovascular a causa de l’Omega 3 i són una gran font de potassi.

Verdures de primavera

  • Carxofes: Les carxofes amaguen sota les seves fulles un tresor de vitamines, minerals i antioxidants. Entre els quals hi ha el magnesi, potassi, ferro i vitamines A i B. També té propietats digestives, redueix els triglicèrids en sang i regula el restrenyiment.
  • Espàrrecs: Els espàrrecs t’ajudaran molt si pateixes de retenció de líquids, ja que es tracta d’un dels aliments més diürètics. I per rematar, són molt baixos en calories (20 kcal per 100 g)
  • Espinacs: Són ideals per consumir-les crues en amanides i tenen moltes propietats. Una de les més destacables és la fortificació dels ossos a causa del seu alt contingut en Vitamina K, manganès, coure, magnesi, zinc i fòsfor.
  • Cibulet: Aquest aliment, calma les molèsties estomacals i més, ens protegeix contra les malalties del cor.
  • Créixens: Es tracta d’un aliment molt depuratiu, que li aporta a l’organisme molt ferro i iode.

I bé, aquests són només algunes de les nombroses propietats que contenen els aliments de primavera. Com veus, els aliments de primavera cal aprofitar-los perquè duren poc temps i tenen un alt contingut en vitamines i minerals. A més, són un gran aliat per començar amb l’operació biquini.

Per acabar, passem a l’acció! Et proposem una recepta molt saludable i nutritiva, semblant a les que servim al nostre bufet lliure, ideal per començar ja mateix a incloure els aliments de primavera a la dieta.

Alimentos de primavera

Gaspatxo de maduixes

Es tracta d’un gaspatxo súper refrescant i sa. A més, les freses li aporten un toc dolç. Això farà que sigui una recepta que també els agradi als nens i s’acostumin a menjar fruita i verdura.

Ingredients per a 6 persones

  • 500 gr de tomàquets madurs
  • 500 gr de maduixes
  • 1/2 cogombre
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 gra d’all (opcional)
  • 50 gr de pa dur
  • 50 ml oli d’oliva verge extra
  • 20 ml vinagre de poma
  • Sal i aigua al gust

Elaboració

  • Per començar, piquem els tomàquets, el cogombre i el pebrot. En segon lloc, el col·loquem tot en un bol amb el pa dur humitejat en aigua i deixem macerar una mitja hora, amb el vinagre i una mica de sal.
  • Seguidament, piquem les maduixes en trossos i triturem a la batedora les verdures del bol. Després, afegim i les maduixes a la batedora seguim triturem, afegint l’oli d’oliva i provant de punt.
  • Quan estigui al nostre gust, els passem per un colador fi i el mantenim en fred dins de la nevera fins al moment de servir.
  • A l’hora de servir, recomanem acompanyar-lo amb crostons i maduixes tallades a dauets per donar-li l’últim toc i que sigui més desitjable.